Magyar versenyzőhölgy is indult a belga Ford Fiesta kupában!

A belga Fiesta márkakupában debütált egy magyar hölgy is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bozó Kata már többféle versenysorozatba is belekóstolt Belgiumban, a legújabb megmérettetés pedig a Fiesta kupában várt rá az elmúlt hétvégén.


A hivatalos nevén Ford Fiesta Sprint Cup Belgium egy teljesen új versenysorozat, amelyben a legújabb Fiesta generáció ST-Line változataiból faragnak versenyautót. A „kibelezett” és bukócsővel felszerelt verseny Fiesták tömege csupán 950 kilogramm, így az egyliteres EcoBoost motor könnyedén mozgatja őket versenytempóban a maga közel 150 lóerejével.
Hirdetés

A sorozat naptárában öt versenyhétvége szerepel négy helyszínen. Mindegyik hétvégén két futamot rendeznek. Kata a szezonnyitó zolderi hétvégén a 11. helyre kvalifikálta magát, ami csak azért idegesítette, mert ha sikerül elcsípnie a 10. helyet, akkor az első futamon az élről rajtolhatott volna. Az első versenyen nagyon jól rajtolt, ám a második kanyarban belekeveredett egy kis csetepatéba, így visszaesett néhány helyet. Végül visszaverekedte magát a 11. pozícióba és ott intette le a kockás zászló.

A második futamon sikerült előrébb végeznie. Bár a gumik túlmelegedése hátráltatta, végül a kilencedik helyen ért célba. Így az első hétvége után 11. a bajnoki rangsorban. A Fiesta kupa következő hétvégéjét viszont lehet, hogy kihagyja, ugyanis a zolderi 24 óráson indul majd egy erősebb versenyautóval. Drukkoljunk neki!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?