Már az M7-esen is vadásznak a jelöletlen rendőrautók – végre!

Rászálltak a rendőrök az M7-es autópálya hétvégi renitens sofőreire

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdődött az M7-es autópályán közlekedők nevelése is. Pofátlan(tan)ítás videó még nincs, beszámoló a bírságokról már van.

Bár az elmúlt 10 év legkedvezőbb baleseti adata az, hogy az idei év első 7 hónapjában "csupán" 157 halálos közúti baleset történt, amiben 171 ember vesztette életét, még bőven van mit javítani, ráadásul az M7-es autópályán közlekedők az idei nyáron is azt tapasztalhatták, hogy péntek délutántól szombat délig a Balaton felé, vasárnap déltől pedig a főváros irányában alig lehet közlekedni, ugyanis rendre megjelent a közúti agresszió, amit nem egy esetben balesetek követtek, amelyek akár több ezer ember hétvégi programját húzták keresztbe. Saját tapasztalattal is bőséggel rendelkezem, hiszen nagyjából hetente teszem meg ezt az utat, többször hétköznapokon is. Múlt hétfőn megdöbbentett, hogy akkor is egy lidércnyomás volt az amúgy mindössze 100 kilométeres táv lefutása. Aki ismer, tudja, hogy csöppet sem zavar, ha nem lehet tartósan 130-cal menni, hanem csak 110-zel, 120-szal, attól viszont agybajt kapok, ha a biztonságos követési távolságomba vág be egy-egy jobbról előző azért, hogy 2 autónyival előrébb legyen. Ezeket persze el kell engedni, hiszen a rendőrség is épp most, több tömegbaleset után jutott arra, hogy véget vet az M7-esen tapasztalható ámokfutásoknak. Utóbbinak nem mellesleg a már lebegtetett átlagsebességmérés sem jelentene megoldást, ugyanis akármilyen agresszív is az ember, az M7-esen csúcsidőben aligha lehet 130 km/óra feletti átlagot futni, azonban

mind a biztonságos követési távolság, mind a jobbra tartás mellőzésével komoly balesethelyzetek idézhetők elő, ahogyan a hátra, a lámpákat takarva pakolt kerékpárok is szintúgy okozhatnak bajt.

Ezekre ugyanúgy rászálltak most akár felüljárókról elfogókat értesítve, akár civilnek látszó autókból a rendőrök, mint például a be nem kapcsolt biztonsági övekre vagy a kézben tartott telefonokra. Az M7-esen a Balatonvilágos-Budapest táv tegnapi megtétele után azt tudom mondani, nagyon helyesen, bár hozzá kell tegyem: a Híradó.hu által tegnap reggel bejelentett razziát követően tegnap este meglepő módon torlódás nélkül és szinte végig lassítmásmentesen tudtam megtenni az utat, ami nyáron csúcsidőben ritka kivételnek számít. Azért azt nem tagadom, hogy egy-egy notóriusan a középső sávban autózóval és telefonnyomkodás miatt kacsázóval így is találkoztam, de ha a razzia megmarad, szerintem sokat javulhat az M7-es használhatósága, biztonsága.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.08.19. at 23:14
    Permalink

    Nagyon kíváncsi leszek, hány autó vesznek ki, akik a jobbra tartás szabályát megszegik. Mert ebből van a legtöbb.

    Aki mellett jobbról elmennek, az biztos lehet benne, hogy szabálytalanul közlekedik!

Vélemény, hozzászólás?