Már jövőre bemutatkozhat az új Dacia Duster

Hétüléses, 4,5 méteres lehet a Dacia Duster második kiadása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Duster mindenhol fogalom, csak néhol Renault emblémával árulják. Egy ilyen piacról, Brazíliából érkeztek hírek akár hétüléses utódjáról.


Brazíliában maga a Renault árulja az itthon is népszerű, ám Daciaként ismert Dustert. A helyi hírek szerint legkésőbb 2017-ben nem csak második generációjába lép a 2010-ben debütált, s a Daciának új löketet adó szabadidő-autó, hanem azt az utat fogja bejárni, amit a Renault Scénic is. A második generáció nyújtott tengelytávú, épp a Grand Scénichez hasonló, 4,5 méteres verzióval is érkezni fog.
Hirdetés
Az új Duster állítólag az Oroch tanulmánytól eredeztetett formával, de azért a mostanihoz is kapcsolódó vonalakkal jön majd. LED menetfény és hátsó lámpa lesz rajta, de LED fényszóró természetesen még nem. A rövidebb, ötüléses verzió a mostani Dusterhez hasonló, 4,3 méteres hosszúsággal várható. Természetesen elsőként utóbbi lép majd színre, akár már jövő év végén, 2017-ben pedig a brazil specifikációjú, Renault emblémát hordó kivitel is megjelenhet, akár a hétülésessel egyező időben. Nem kizárt, hogy az új Duster a jövő szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatkozik majd be. Természetesen alapból front, opcióként automatikus, de fixre is zárható összkerékhajtással, a kézi mellett automata váltóval is, azt ugyanis információink szerint még a lassacskán kifutó első nemzedék is meg fogja kapni a közeljövőben. Természetesen nem a modern duplakuplungost, hanem a jól bevált bolygóművest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?