Már köztünk jár a Mercedes-Benz CLA

Budapesten a második kecskeméti Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén március végén kezdődött meg a Mercedes B-osztályának kecskeméti gyártása, most pedig már a második ott készülő modell is fel-felbukkan, egyelőre álruhában.

Noha a Mercedes-Benz B-osztálya az első kecskeméti gyártású Mercedes, elsőség az egyelőre csak - egyre több - kémfotón látható CLA-nak, azaz a márka első elsőkerékhajtású négyajtós kupéjának is duplán jut: ez lesz az első olyan modell, amely kizárólag az alföldi, egykori mező-, ma már inkább ipari városban készül majd.
Kémfotókon, vagy Németországból videón már szeptemberben felbukkant a CLA, mely állítólag ugyanúgy kapható lesz AMG kivitelben, mint az A-osztály. Az A45 AMG nyomán akár 350 lóerővel is várható négyajtós közúti tesztelése immár hazai utakon is zajlik, kolléganőnk tegnap az M3-as autópálya budapesti bevezetőszakaszán lőtte az írásunkban látható kémfotókat.
Hirdetés

A még mindig nem tudni, hogy pontosan mikor, de biztosan hamarosan bemutatkozó újkori bébi-Merci formás lesz, mint a CLS, motorpalettáján pedig az AMG-féle 2,0 literes turbós mellett szerényebb teljesítményű 2,0 literes, valamint 1,6 literes benzinesek, továbbá 1,5 és 1,8 literes dízelek várhatók. Ára vélhetően a tágasabb, családibb, de kevésbé reprezentatív B-osztályéhoz lehet majd közel, azaz alapja 7 millió forint környékén, valamivel alatta várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?