Már most látszik, ki lesz az új ralikirály

Volkswagen-győzelem a Svéd ralin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem véletlenül mondták és mondtuk mi is, hogy Ogier lehet Loeb utóda: a király egykori citroënes csapattársa máris győzelemre vitte a Volkswagent.


A papírforma Hirvonen vagy Latvala sikerét ígérte a WRC-szezon második futamán, a Svéd ralit viszont nem valamelyikük, de nem is a kilencszeres világbajnok Loeb nyerte, hanem Ogier - megszerezve ezzel önmaga nyolcadik, illetve a Volkswagen első győzelmét. "Sosem volt még ilyen jó autóm! Hihetetlen és meglepő, hogy ilyen hamar nyerni tudtunk" - lelkendezett az az Ogier a célban, aki nem is olyan rég még Loeb csapattársa volt a Citroënnél, aki már akkor többször elverte a királyt, aki nem bírt a király árnyékában maradni, aki sietve átigazolt a raliba beszálló VW-hez, aki a tavalyi évet egy S2000-es Skoda volánja mögött versenyezte végig (s közben tesztelte a Polót), aki most 29 éves, akinek pályája hasonlóan alakult, mint a királyé, aki szintén francia és István (Sébastien), s aki minden bizonnyal a szakág meghatározó alakja lesz a következő időszakban.
Hirdetés
"Az időmérőn és a szerencsétlen rajtpozíción sok múlt, mindazonáltal Ogier hibátlanul vezetett, nem tudtam utolérni" - nyilatkozta az a Loeb, aki idén elvileg már csak négy futamon vesz részt, s ebből kettőt le is tudott (a Montén ő lett az első és Ogier a második). Ogier diadalát az még értékesebbé teszi, hogy ő még csak a második nem skandináv pilóta, aki győzni tudott a havas Svéd ralin. Igen, Loeb volt az úttörő... A többiek? Messze leszakadtak, rontottak, lassabbak voltak. Különösen Hirvonen eredmény(telenség)e rossz hír a Citroënnek - ezen a hétvégén csupán néhány csapatpontra volt képes, egyéniben a TTT-t, a Tízen Túliak Társaságát "erősítette".
A Svéd rali végeredménye (élcsoport)
 1. Ogier, Ingrassia (francia, Volkswagen Polo R WRC) 3:11:41.9 ó
 2. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) + 41.8 mp
 3. Östberg, Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS WRC) 1:24.5 p
 4. Latvala, Anttila (finn, Volkswagen Polo R WRC) + 1:30.6
 5. Neuville, Gilsoul (belga, Ford Fiesta RS WRC) + 5:06.4
 6. Hänninen, Tuominen (finn, Ford Fiesta RS WRC) + 5:43.1


Folytatás március 7. és 10. között Mexikóban, murván, Loeb nélkül. Amennyiben ott is Ogier és a Dakar után a WRC-ben ugyancsak elképesztő vehemenciával és pénzmennyiséggel támadó Volkswagen lesz a leggyorsabb, akkor talán már a végső sikerüket is borítékolhatjuk.
Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
 1. Ogier, Ingrassia (francia, Volkswagen Polo R WRC) 46 pont
 2. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) 43
 3. Östberg, Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS WRC) 24


A konstruktőri pontverseny állása (élcsoport)
 1. Citroën Total Abu Dhabi WRT 57 pont
 2. Volkswagen Motorsport 55
 3. Qatar M-Sport WRT 31

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 07:29
  Permalink

  Igen, nem is kérdés!

  Pár éve már látni, hogy hasonlóan nem normális, földönkívüli szintet képvisel! S2000-ressel is sokszor verte a WRC-ket, azt hiszem tavaly is volt olyan szakasz, amit ő nyert A Fabiaval!

  Ha belelendül, akkor hasonló utat járhat be, mint Loeb!

Vélemény, hozzászólás?