Már tesztelik a rongytetős Astrát

Opel Astra Cabrio - nyugdíjba megy a fémtetős TwinTop

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tiszavirág életűnek számított a fémtetős Opel Astra kabrió, a TwinTop: a J generációval most visszatér a korábbi vászontető.


Mint arról korábban beszámoltunk, és amit az Opel testvérmárkája, a Vauxhall formatervező főnöke, Mark Adams is megerősített a tekintélyes brit Autocar magazinnak: az ötajtós, a kombi és napokban bemutatott háromajtós GTC után a következő Astra a Cabrio lesz, amelynél azonban elhagyják a TwinTop fémtetőt.
Bár a modell konkurenseinél előszeretettel használnak ilyen divatos megoldást (Peugeot 308 CC, Volkswagen Eos, de ilyen volt a korábbi Ford Focus CC is), az Opel tervezői szerint a mai technológiákkal már nem probléma egy tökéletesen kivitelezett, a régi, klasszikus stílushoz igazodó vászontető megalkotása. További előny, hogy a nehéz tető nélkül lejjebb kerül az autó súlypontja, ami javítja a vezethetőséget, és nem utolsósorban, több hely marad a csomagtartóban is.
Az autóval kapcsolatos hír nem kacsa, az Astra Cabrio már javában futja a tesztkilométereket, természetesen gondosan álcázva, legfőképpen a tető környékén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?