Már túrja a sarat a Peugeot 2008 DKR

Dakar 2015: ez az autó fog győzni, hiába csak hátul kapar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdték annak az autónak a tesztelését, ami jövő januárban minden bizonnyal meg fogja nyerni a Dakar-ralit. Ő a Peugeot 2008 DKR tank.


Tesztelés közben lőtt képeken, videón is látni már azt a 2008 DKR versenyautót, amivel a Peugeot visszatér a Dakar-ralira. Ha nem is Afrikába, mert a világ legnehezebb terepmenete ugye időközben átköltözött Dél-Amerikába. A következő forduló jövő év legelején lesz, s eléggé meg fogunk lepődni, ha január 17-én Argentína fővárosában, Buenos Airesben nem egy gyári Peugeot tetején pezsgőzik a győztes. Hogy ez a három megasztárból melyik, Carlos Sainz, Cyril Despres vagy Stéphane Peterhansel lesz (navigátorostul), a Peugeot-nak valószínűleg mindegy. Nekik egy a fontos: nyerni, nyerni megint, mint a 80-as évek végén a 205 T16-tal és a 405 T16-tal. És mint a Pikes Peaken is Loeb mesterrel.
Hirdetés


Az extra motivációt az adhatja, hogy nem 4x4-es, hanem szimpla hátsókerék-meghajtású és 340 lóerős biturbó V6 dízel középmotoros buggyval tör a Peugeot a győzelemre. Úttörőként. Nem kell az összkerék - így a Peugeot, mert a kétkerekes kialakítás révén nagyobbak lehetnek a gumik, hosszabbak a rugóutak (250 vs 460 mm), sőt, keréknyomás-szabályzó rendszert is működtethetnek amellett, hogy a szabályoknak megfelelően a tömegen is spórolhatnak. És a dél-amerikai Dakar-rali nem ritkán WRC-féle rettenet gyors és kemény murvás pályáin semmi szükség a 4x4-re, ellenben előny a kompakt méret és a viszonylagos pehelysúly is. Alább némi ízelítő a franciaországi tesztről, a volánnál a matador Sainz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?