Mazda CX-5 minden oldalról

Még több gyári kép a Mazda CX-5-ről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kodo formatervezési irányt és a Skyactiv-rendszert hozza magával az új Mazda CX-5 kompakt SUV.

Miként a Ford, a Mazda is új formanyelvvel készül a Frankfurti Autószalonra. A vásárvárosban szeptember 13-án kora délután mutatkozik be a Mazda legújabb modellje, a CX-5 kompakt crossver. A CX-5 lesz az első Mazda, melyen megismerjük a “KODO – a Lélek Mozgása” elnevezésű formatervi megoldásokat és a Skyactiv technológiát.

A 2012 elején piacra kerülő újdonság kétliteres benzines Skyactiv-G és 2,2 literes Skyactive-D dízelmotorokkal lesz kapható, utóbbi kétféle teljesítménnyel, és mindkét motorban a legnagyobb hatékonyságot szolgáló 14:1-es kompresszióval. A dízel alapváltozat CO2-kibocsátása kézi váltóval és start-stop automatikával kevesebb mint 120 g/km. A Shinari és Minagi tanulmányokkal bevezetett KODO dizájn központi eleme a korábbiaknál jóval nagyobb légbeömlő nyílással felvértezett, erősen felduzzasztott orr-rész.
A CX-5 mellett Frankfurtban a frissített Mazda3 is bemutatkozik: alacsonyabb CO2-kibocsátás, új dizájnelemek, színek és anyagok kívül és belül, és még jobb minőség jellemzi a cég kompakt modelljének új változatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?