Meddig marad velünk a Mustang?

Elárulták, hogy mikor érkezik a Mustang új generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amellett, hogy elárulták az új Mustang érkezésének a dátumát, még azt is megszellőztették, hogy meddig tart majd a modellciklusa.

Rengetegen elkezdtek aggódni, amikor a Ford kerek-perec kijelentette, hogy a jövőben a SUV és crossover modellpalettára akar koncentrálni, hiszen ebből akár arra is lehetett következtetni, hogy a Mustang feje felett meglengetik a hóhérbárdot. Most viszont lehűtötték a kedélyeket, az Automotive News állítása szerint a Fordnál eldöntötték, hogy a Mustang marad. Sőt, belső forrásra hivatkozva elárulták, hogy a következő generációja 2023-ban érkezik, és a tervek szerint 2030-ig biztosan gyártásban marad. Bár hozzátették, hogy a Ford szeretné éves szinten legalább 97 ezer darabon tartani az eladási számokat az USA-ban, amelyből 20 ezer a várakozások szerint kabrió lesz. Tavaly egyébként 75 ezer Mustangot adta kel az USA-ban, ám a jelenlegi generáció már a végét járja, tehát az új, friss technikájú modell esetében nem túl elrugaszkodott becslés a 90 ezer feletti szám.
Hirdetés
Természetesen már pletykálnak összkerékhajtású változatról is, illetve rebesgetik, hogy egy szabadidő-autó platformjára épül majd, szóval szélesebb lehet, nagyobb utastérrel. Természetesen a legmodernebb technikával felvértezve. Az összkerékhajtást pedig egy hibrid hajtáslánc hozhatja el, amelyben a villanymotor mozgatja majd az első kerekeket, a V8-as benzines pedig a hátsókat. Jelen állás szerint a négyhengeres benzinmotort is megtartaná a Ford, azonban hivatalos, gyári bejelentés még nem érkezett ezekről az információkról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?