Még az Insightnál is olcsóbb lesz a Honda Jazz Hybrid

Íme, a legolcsóbb hibridautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Beindult a hibrid árháború, olyannyira, hogy a Honda meg sem várja a Toyota válaszát az Insightra. A legolcsóbb hibrid hamarosan a Honda Jazz lehet.

Nem aludta el a hibrid-forradalmat a Honda, hiszen Insight néven már az ezredforduló tájékán is kínált benzin-elektromos autót. Azonban nem nagyon erőltették tovább a dolgot, így a Civic Hybrid nem tudott igazán versenyképes ellenfele lenni a Priusnak. Most azonban gőzerővel tolják a hibrideket a Honda mérnökei, a legolcsóbbnak beharangozott Insight és a sportkocsi CR-Z után tényleg a piacon kapható legolcsóbb hibridet készítik el. Japán lapértesülések szerint amikor októberben elkezdik forgalmazni a Honda Jazz Hybridet, 1,59 millió jen lesz a vételára. Az eltérő közterhek miatt nem lehet egy-az-egyben forintra átszámolni ezt az összeget, de viszonyításként a normál, benzinmotoros Jazz ennél 400 000 jennel olcsóbb, az Insight meg 300 000-rel drágább. Azaz valahol a két modell között félúton helyezkedik el majd árban a Jazz Hybrid, ami 4,5 millió Ft körüli indulóárat feltételez. Valamikor a jövő év elején érkezik meg az új hibrid Honda Európába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?