Még egy “pofon” a Supra után? BMW Tacoma Amerikából!

Most már pickupja is van a BMW-nek

Miért ne fejleszthetne közösen pickupot is a BMW és a Toyota? Ha sportautót sikerült alkotni, akkor ez is menne. Itt a bizonyíték!

Soha nem gyártott még pickupot a BMW, igaz skicceken és virtuáltunerek képzeletéből már fel-felbukkant olykor egy-egy elképzelés arról, milyen is lehetne egy bajor platós, sőt belső használatra már a gyárban is készült ilyen, de igazából csak barkácsolással. Most sem az történt, hogy a BMW belefogott egy pickup fejlesztésbe felbátorodva a Mercedes lépésén, amellyel piacra dobta az X-osztályt. Látva annak sikertelenségét, nem is csoda, ha a BMW-nél nem gondolkodnak komolyan ilyesmin. Viszont lelkes amerikai diákok úgy gondolták, mégis megajándékozzák a világot egy BMW pickuppal. A művelethez azonban nem csupán egy BMW-t használtak. A Shelby County Career Tech Education Center tanulói fogtak egy Toyota Tacoma picupot és egy 1987-es évjáratú BMW 3-ast, hogy őket olvasszák egybe. Az öszvér az A-oszlopig az E30-as, a klasszikus, most már picinek mondható vesékkel és a dupla kerek fényszórókkal. Persze „fiatalság bolondság”, úgyhogy két fényszórót beáldoztak és a Megtorló matricáival dobták fel az autó orrát. Bár arra nem tértek ki, hogy milyen motor dolgozik benne, valószínűleg az is a BMW-ből lett átmentve.
Hirdetés
Az A-oszloptól hátrafelé viszont minden Toyota. Így az utastér is, amiről sajnos nem mutattak még képeket. Viszont, ami kicsit zavaró a szemnek, az az első és a hátsó kerékjárati ívek különbözősége. Mivel ezen a téren megtartották a donorok saját kialakítását. Ettől függetlenül nagyon látványosra sikerült ez a prototípus. Még a végén a BMW és a Toyota gyári mérnökeit is ösztönözni fogja, hogy a Supra után újra együtt dolgozzanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?