Még több abroncs készül Rácalmáson

Évi 19 millió példányos gumitermelés a Hankook magyarországi gyárában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Befejeződött a Hankook 2006-ban építeni kezdett rácalmási gyárának második bővítése is. Immár 3300 alkalmazott, évi 19 millió gumit gyárt.


Még tíz éve sincs, 2006-ban tették le a rácalmási Hankook gyár, azaz a Hankook első és máig egyetlen európai gumigyárának alapkövét, most pedig elkészült második bővítése, a beruházás harmadik üteme is. Csak utóbbi 313 millió eurós beruházást jelentett, a teljes projekt pedig eddig 885 millió eurós értékű.
A harmadik ütem gyártósorainak beindításával már napi 55 000, vagyis évi mintegy 19 millió abroncs készül az ultramodern üzemben, összesen közel 500 méret- és modellvariációban. A 313 millió eurós beruházásból épült új üzemrész világviszonylatban a legmodernebb ipari létesítmények közé tartozik, tervezése pedig magas szintű szaktudást igényelt - közölte a Hankook.
"Nagyon fontos mérföldkő a Hankook életében, hogy befejeztük a rácalmási gyárunk újabb nagy volumenű bővítési ütemét. Büszkék vagyunk rá, hogy folyamatos fejlődésről és gyártókapacitás növekedésről beszélhetünk stratégiai fontosságú, európai gyáregységünk esetében. A gyártósor beindítását minden részletre kiterjedő gondos tervezés, illetve próbaüzem előzte meg. Ez azért is fontos, mert olyan magas elvárású prémium autómárkák első felszerelésű abroncsai készülnek nálunk, mint az Audi, a BMW, vagy a Mercedes" mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
Hirdetés
Bár az új gyártósor teljes mértékben automatizált, s így jelentősen hozzájárul a gyártási hibák megelőzéséhez és megkönnyíti az adott gépeken dolgozók munkáját, az új ütem 950 új munkahelyet teremtett, amivel a gyár közvetlen alkalmazottainak száma mára meghaladja a 3300 főt. Mivel a beszállítók több mint 75 százaléka hazai, s az új fázissal a beszállítók száma is 20 százalékkal nőtt, a Hankook közvetve immár több tízezer hazai munkavállalónak ad biztos megélhetést. Miként azt két hónappal ezelőtti látogatásunkkor megtudtuk, a Hankook rácalmási gyárában még ingyen étkezés is van a dolgozók számára - pedig akkor még 2 millió abronccsal szerényebb éves termeléssel számoltak csupán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?