Még tovább apadhatnak az üzemanyagárak

Folytatódni látszik a benzin és a gázolaj árcsökkenése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten kétszer is enyhült a benzin és a gázolaj ára, a következőn pedig további ármérséklések várhatók.

Miután e héten, a szerdai és a pénteki árapasztás által összességében 13 forinttal került lejjebb a benzin és 8-cal a gázolaj ára, a következő hét újabb enyhülést ígér az üzemanyagáraknál.
Csökkentek ugyanis a nemzetközi jegyzésárak is, és a forint is erősödött a dollárhoz mérten. A kettő együttes hatásaként a 95-ös 6,9, a gázolaj 5,7 százalékkal lett olcsóbb a legutóbbi korrekció óta. Kedvező hír ez az autósok számára, ugyanis utóbbi hatásaként a következő hét elejére újabb, a benzin esetén akár literenkénti 8 forintos árcsökkenés is várható. Jelenlegi 420 forintos átlagos literáráról akár 412 forintra is eshet a 95-ös középára. A most 425 forintos átlagáron kapható dízelnél csak szerényebb, literenként 5-6 forintos mínusz várható, annak ára csak szerény eséllyel fog literenkénti 420 forint alá apadni.
Hirdetés

A két hét alatt - várhatóan - bekövetkező árcsökkenés így is jelentősnek ígérkezik mindkét üzemanyagfajtánál, további jó hír, hogy egyelőre stabilan lejtőn szánkázónak tűnnek a nemzetközi árak. Bízunk benne, hogy a trend nem fog megfordulni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?