Megéri várni a tankolással

Meglepően nagyot csökkennek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szerdai Valentin-nap még a benzinkutakra is hat, egészen nagyot csökken a benzin és a gázolaj ára is.


Jelentősen estek múlt héten az amerikai tőzsdék, így az olajárak is, ez gyűrűzik be most szerdára a hazai benzinkutakra, ami épp Valentin-napra esik. A Holtankoljak.hu értesülése szerint a hét derekán 7 forinttal csökken a benzin, 6-tal a gázolaj literenkénti ára.
Hirdetés

Szerdától a 95-ös átlagára így 360, a gázolajé 365 forint lesz. Egy átlagos, 40 literes tankolással (benzin esetén) így 280 forintot spórolhatunk, ha azt szerda utánra időzítjük. Ahhoz, hogy 1 liter árát "fogjuk meg", legalább 52 litert kell töltenünk 95-ösből, míg gázolajból legkevesebb 61 litert. Egyértelmű tehát, hogy bár átlag feletti a 6-7 forintos árcsökkenés, továbbra is azzal spórolhatunk többet, ha kedvező díjszabású töltőállomást választunk, ugyanis az egyes kutak árai között akár 50 forintos különbség is adódhat.
Még jelentősebben faraghatjuk le üzemanyagköltségünket, ha autónk fogyasztását apasztjuk - takarékos vezetéssel, vagy akár azzal, hogy nem mindenhova megyünk azzal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?