Megérkeztek az első képek a Hyundai elektromos crossoveréről

5 perc alatt 100 km-nyi hatótávot képes magába szívni a Hyundai IONIQ 5 középkategóriás SUV!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A képek mellett ízelítő videót is közzétett a Hyundai az IONIQ 5-ről, miszerint akár komplett háztartási gépeket is üzemeltethetünk majd a parkolóban az autó akkumulátoráról.

Az ízelítő képek és videók alapján izgalmasnak és formabontónak ígérkezik a Hyundai elektromos autókkal foglalkozó almárkájának, az IONIQ-nak az első modellje, az 5-ös. Az IONIQ 5 egy középkategóriás villany-SUV lesz, de a különálló almárkának megfelelően a stílus is teljesen újfajta lesz, így nem kell amiatt aggódni, hogy bárki is esetleg hagyományos Hyundai-okkal keverné majd össze az 5-öst.
Hirdetés
Elöl ugyan egyszerű, mégis eddig nem használt formákkal találkozunk, a fényszórók menetfénye szabályos téglalap alakú, a felső oldal kivételével. Vizuálisan a csíklámpa hatását kelti a fényszórókat összekötő fekete díszbetét, ami az autó teljes szélességében fut, ez a megoldás egyre inkább elterjedőben van az utóbbi években, bár eddig főleg hátul használták. Az első lökhárító sem tompít sokat a szögletes formákon, mindenképpen egyedi látvány lesz a crossover. Nem is tagadja a Hyundai a korai videójátékokban lévő kocsik éles vonalainak megidézését, az első fényszórókat az ő elmondásuk szerint is a pixelek tematikája ihlette - ezzel szeretnének az IONIQ 5 digitális létére utalni, még akkor is, ha a mai digitális termékeken már pont alig láthatók a képpontok. Hátul is a szögletes vonalak jelennek meg, a fényszórók itt már teljes téglalap alakot kaptak, és itt még inkább érvényesül a pixeles hatás. Sok apró szimmetrikus forma jellemzi a keréktárcsákat is, melyek nem mellesleg 20 colosak, de a mintázott kerékjárati ívnek köszönhetően még nagyobbnak hatnak. Hogy összességében ez a dizájn mennyire lesz időtálló, majd kiderül, de tény, hogy egyedi megjelenésű lesz az IONIQ 5.
Hirdetés
Ízelítő videókkal is készült a Hyundai, amiket teljes egészében sajnos még nem láthatunk, de az ízelítőhöz is kaptunk ízelítőt. Nem is keveset: 4 videó várja a rajongókat a Hyundai YouTube-csatornáján, melyből 3 az IONIQ 5 hálózati áramforrás funkcióját demonstrálja, amint az erdőben nagyteljesítményű hangszórókkal relaxál egy boldog vevő, vagy futópadon fut, esetleg csirkét süt - mindezeket az autó akkumulátora látja el árammal. A negyedik videó talán még érdekesebb, bár ez is csak ízelítő: 3 elektronikai eszköz töltési képességét versenyeztetik az IONIQ 5-ével. Az eredményt egyelőre nem tudjuk, de azt már elárulták, hogy 5 perc alatt 100 km-nyi hatótáv tankolható a crossoverbe, legalábbis egy 800 V-os ultragyors töltővel. Az IONIQ 5 permierje februárban lesz, addig is remélhetőleg még többet tudunk majd meg az új modellről.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?