Megfizethető villanyautóként térhet vissza a Felicia

Még komolyabb villanyautó-boom a Skodától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elég komoly villanyautó-palettát valósítana meg a Skoda. Miniautó, megfizethető kompakt, kupé-SUV és sportkupé. Hát mi lelte a cseheket?


Az idő haladtával egyre nagyratörőbb villanyautós tervek látnak napvilágot a Skoda háza tájáról. Először csak a konnektoros hibrid Superb érkezéséről volt szó, aminek bemutatása 2019-re várható, és aminek a megvalósítása egyelőre a legvalószínűbb. Később a Volkswagen e-up! átjelvényezését rebesgették, aztán már a Karoq és a Kodiaq közé lőtt kupé-SUV-ot vizionáltak a csehek és koncepciót is dobtak a projekthez, hogy mindenki elhiggye: komolyan beszélnek. Ám míg utóbbi a legdrágább Skodának ígérkezik, addig az AutoExpress tudomására jutott Felicia E épp, a megfizethetőséget célozná.
Hirdetés

A csehek egy kompakt méretű ferdehátún élesztenék fel a kilencvenes évektől 2001-ig használt modellnevet, ám az előddel ellentétben a Felicia E, ahogy a brit magazin szerint hívni fogják, már teljesen elektromos lenne, köszönhetően a MEB platformnak. Tulajdonképpen a tavalyi Párizsi Autószalonon bemutatott Volkswagen I.D cseh változata lenne, Rapid Spaceback méretekkel. Már azt is tudni vélik, hogy két kivitelből választhatnának majd a vásárlók, az alapján, hogy nagyobb akkumulátorcsomagra vagy épp nagyobb csomagtérre van szükségük. A csehek villanyautós törekvései természetesen a Volkswagen Csoport felügyelete alatt történnek, ezen a területen viszont meglepő módon úgy látszik, hogy elég szabad kezet kapnak. Főleg, hogy egy közel 500 km-es hatótávot és több mint 300 lóerőt ígérő sportkupéről is pletykálnak 2025-re. Ez persze a távoli jövő, a villany-Felicia viszont koránt sem az.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?