Megint elgyepálta a Koenigsegg a Bugattit

A világ leggyorsabb autója egy Koenigsegg Agera RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megdöntötték a világ leggyorsabb sorozatgyártott autójának rekordját. Rövid időn belül másodszor alázta meg a Koenigsegg a Bugattit, a Chiron még nem bizonyított teljesen.


A Koenigsegg nemrég megdöntötte a 0-400-0 gyorsasági rekordját, méghozzá azt, amelyet a Bugatti állított fel a Chironnal nem is túl rég. Most egy újabb címről taszították le a Bugattit, de egyelőre csak a Veyron Super Sporttal felállított gyorsasági rekordot döntötték meg. A Koenigsegg Agera RS volánjánál a gyár egyik tesztpilótája, Niklas Lilja ült, a pályát pedig Nevadában jelölték ki, lezártak miatta egy teljes útszakaszt.
Hirdetés

A csúcssebesség 457,44 km/h volt, ám a rekordhoz oda-vissza mindkét irányba meg kellett futnia, aminek az átlaga 447,14 km/h lett, ez számít rekordnak. A Bugatti egyelőre még nem publikálta a Chiron valódi teljesítményét, papíron elvileg 463 km/h-t tud, de eddig csak 420-ig volt képes gyorsítani. A Hennessey már erősen reszeli a Venom F5-öt, ami állításuk szerint el fogja érni a 483 km/h-t, ám hogy ez rekorddöntésnek számítson, mindkét irányba teljesítenie kell majd, korábban épp a Venom GT csúcsdöntésénél fordult elő, hogy ennek hiánya miatt tévesen kiáltották ki rekordnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?