Megint nagyot emelkednek az üzemanyagárak!

A benzin és a gázolaj is drágul, nem szerény mértékben

Úgy tűnik az elemzők jóslatai beválnak. Nem állt meg az üzemanyagárak emelkedése, sőt a héten is jelentős drágulás jön.

Egy kis reménysugár lehet, hogy a Brent olaj árának emelkedése mérséklődött, a múlt héten már csak 1 százalékkal került feljebb. Eközben a forint is magára talált kicsit a dollárral szemben, bár ez tényleg csak minimális erősödést jelent. A szerdán esedékes áremelkedésen ezt még nem is fogjuk érezni, de az év további részében talán mérséklődhet a drágulás mértéke. Ugyanakkor az szinte biztos, hogy hosszabb távon kell magas üzemanyagárakra számítani.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint a a szerdai áremelkedés során a gázolaj ugrik nagyobbat. Bruttó 7 forinttal kérnek majd többet egy liter dízel üzemanyagért, míg a 95-ös benzin átlagára bruttó 5 forinttal emelkedik. Tehát a gázolaj átlagára 512 Ft/literre emelkedik, a benziné viszont még mindig nem éri el az 500 forintot, ugyanis 496 Ft/literre módosul az ára. Természetesen a tankolás helyének figyelmes megválasztásával lehet kicsit spórolni, mert a töltőállomások árai között jelentős eltérés mutatkozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?