Megmutatták az új Honda Integrát, de most Acuraként

Itt az Acura Integra, egyelőre prototípus titulusban, de már nagyon szériaközeli állapotban

Kínában már kiszivárogtak egy Integra névre keresztelt Honda képei, Amerikában pedig hivatalosan is bemutattak ugyanezzel a névvel egy Acurát.

Kínában „szokás szerint egy minisztériumi kiszivárgás” leplezte le az új Integrát, az USA-ban viszont hivatalos bemutatót tartottak. Az Acura neve alatt. Pont 20 évvel azután, hogy az Integra nevét jegelte a Honda, bár az igaz, hogy 2001 után más néven (RSX), de folytatódott az akkori Integra forgalmazása. A napokban bemutatott új változat bár a prototípus utónevet is megkapta, a Hondától mostanság megszokott módon eléggé szériaközeli állapotúnak tűnik. Elárulták azt is, hogy milyen motor rejtőzik az orrában: egy másfél literes turbós, amit valószínűleg a Civic Si-ből örökölt. Hiszen már maga az autó is az új Civic alapjaira épül. Ebből kiindulva egy 200 lóerős, 260 Nm forgatónyomatékú szerkezet hajtja, ezt az erőt pedig hatfokozatú manuális sebességváltó juttatja az első kerekek felé, részlegesen önzáró differenciálművön keresztül. A végleges Acura Integrát kizárólag a vállalat ohiói gyárában készítik majd, viszont a pontos alapárát még nem árulták el, csak annyit szellőztettek meg, hogy 30 ezer dollár körül lesz, ami körülbelül 9,5 millió forint.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?