Megolaszosítottak egy BMW-t

BMW Z4 Zagato Coupe Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre nem több, mint protípus, annak viszont felettébb gyönyörű a Zagato-féle BMW Z4 kupé.


A Comói-tónál az elmúlt napokban tartott Concorso d'Eleganza Villa d’Este kiállításon több izgalmas tanulmányt is bemutattak, egyikük a komoly presztízsű esemény szponzorának, a BMW-nek a kétüléses Z4 kupéjából készített Zagato-álom volt. A német sportkocsit az olasz, azon belül milánói formatervező-stúdió szinte az utolsó csavarig átépítette - kézzel, alumíniumból. Szemből még maradt a BMW-dizájn (bár a vesékben a szokásos függőleges pálcák helyett apró Z betűk figyelnek), főleg hátul azonban a Zagato-féle üvegajtó uralkodik.
Az elegáns koncepció további különlegessége a dupla buborékos tető, ötküllős könnyűfém kerekei 19 colosak, gépteteje alatt az sDrive35i típus háromliteres, hathengeres, benzines turbómotorja feszül. Az utastérhez visszafogottabban nyúltak a dizájnerek, de az anyagok persze a lehető legkiválóbb minőségűek, az egyediséget pedig vörös kontrasztos varrás és Z-logós fejtámla emeli ki.
Hirdetés
Arról egyelőre nincs hír, hogy ha csak kis szériában is, de gyártásba kerül-e BMW Zagato Coupe, nyilván a potenciális ügyfélkör lelkesedése és rendelési igénye lesz a döntő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?