Mégsem lesz hétülésés Dacia Duster?

A Dacia megerősítette: nem lesz hétüléses Duster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, hogy mégsem kap hétüléses kivitelt az új Dacia Duster.


Az AutoExpressnek adott interjúban Francois Mariotte, a Dacia marketing és értékesítési vezetője elmondta, hogy nem terveznek hétüléses kivitelt az új Dusterből. "A modell megújulásának elsődleges célja, hogy megőrizze a jelenleg futó változat összes erősségét. A hétüléseshez az egész platformot át kellene alakítani, amit nem szeretnénk. Elveszítené az autó a kompaktságát és a 4x4 képességeit. Tudom, hogy sok pletyka kering a hétüléses kivitelről, ez viszont nem fog megvalósulni a következő Dusterben." - tette hozzá Mariotte.
Hirdetés

A korábban hétülésesként várt Grand Duster nem fog szerepelni a katalógusokban és árlistákban. A gyártó részéről ugyanakkor megerősítést nyert, hogy az idei Frankfurti Autószalonon már leleplezik az újdonságot. Alapvetően az előző platformot használják majd, újdonság lehet viszont egy új - a Renault kínálatából természetesen már évek óta ismert - 1.6 dCi dízel megjelenése. A hajtáslánc alapvetően marad a már ismert: alapesetben elöl hajt majd a Duster, extraként viszont összkerékhajtással is rendelhető lesz, ahogyan eddig is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?