Méregdrága pufidzsekit vett fel a Mercedes-Benz kockája

A Mercedes-Benz és a Moncler együttműködésének eredménye ez a furcsa kinézetű G-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyet se láttunk még: kabátot húzott egy Mercedes-Benz, még óriási cipzár is jár a szetthez.

Az egyik legérdekesebb installációt készítette el a Mercedes-Benz és a Moncler nevű luxusmárka. Utóbbi egy francia alapítású, de jelenleg olaszországi székhellyel működő divatcég, amelynek egyik legikonikusabb ruhadarabja a túlméretezett, fényes felületű pufidzseki. Ezt ötvözték most a Mercedes-Benz szintén egyik legikonikusabb modelljével, a G-osztállyal. A furcsaságot a Moncler Londonban mutatta be az Art of Genius nevű rendezvényükön, ahol egyébként olyan hírességek is megjelentek, mint Alicia Keys vagy Pharrell Williams, de az Adidas is részt vett rajta.
Hirdetés
A Project Mondo G névre keresztelt műalkotás alapvetően két részből áll: egy Mercedes-Benz G-osztályból, és a Moncler stílusú kiegészítőkből. Utóbbiak mintha csak egy fényes pufidzsekiként ölelnék körbe az autót, de elég meghökkentő részlet, hogy a négy kereket is a Moncler rakja az autó alá. Ezek gumi helyett a kabátokat idéző fényes, felfújt anyagra hasonlítanak, viszont láthatjuk, hogy megtartják a komplett járművet, tehát bizonyára nem olyan puhák, mint amilyennek tűnnek. A karosszéria tetejére és oldalára is jutott ebből a futurisztikus anyagból, ráadásul még egy hatalmas cipzár is felkerült rá hosszában. A Moncler puffancsai fényesek és lágy formájúak, ennek erőteljes kontrasztot ad a könyörtelenül szögletes G-osztály, ami matt fekete festést kapott. Sőt, még látható koptatásokat is felvittek a külsőre, ettől már nem is fokozhatták volna jobban a Mad Max-szerű utópisztikus világban leharcolt terepjáró és a makulátlan, tükörtiszta és gömbölyű "autókabát" ellentétes megjelenését. De értelmezhető ez a strapabíró munkásautó és a luxus vegyítéseként is. A G-osztály így 2,8 méter magasra, 3,4 méter szélesre és 4,6 méter hosszúra, valamint 2,5 tonna tömegűre nőtt. Hogy egyébként menetképes-e, azt nem tudjuk, de valószínűleg inkább egy álló szoborról van itt szó.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.02.27. at 02:41
    Permalink

    Jó párosítás, a G Merci és pufi dzseki alapfelszereltség a közbeszerzési győzelemhez.
    Amúgy a G-osztályhoz hasonlóan ezek a Moncler dzsekik nagyon menőek voltak 40-50 évvel ezelőtt, irigykedve néztük a sztárokat akik ilyenben síelnek, miközben a keleti blokkban mindenféle szörnyűséges bőr- meg műbőr síruhákkal próbálkoztak. Aztán jött Alberto Tomba és onnan kezdve a sportos sífelszerelés lett a király mindenféle rikító színekben.

Vélemény, hozzászólás?