Méret- és sebességnövelést ígér az új Tesla Roadster

Ismét lesz Tesla Roadster - a korábbinál gyorsabbnak és nagyobbnak várhatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csaknem tíz esztendeje, hogy a Tesla bemutatta első modelljét, a még Lotus Elise alapú Roadstert. Bár már négy éve nem gyártják, jöhet belőle az új.


2006 nyarán mutatta be első autóját, a 2008-tól 2012-ig (mindössze 2550 példányban) gyártott Roadstert a Tesla. Történelmi jelentőségű modell volt, hiszen ez volt az első, autópályán is használható villanyautó. Ráadásul igen komoly, 320 kilométeres hatótávot adó lítium-ion akkumulátorral. Talán mindenki tudja, hogy a karosszéria - minimális módosításokkal - a Lotus Elise bódéja volt. Bár manapság leginkább azzal van elfoglalva a Tesla, hogy a Model 3-ra érkezett rekorder megrendelés kielégítéséhez minden szükséges fejlesztést és gyárépítést meg tudja oldani, a legújabb hírek szerint mindössze 3 év múlva, 2019-ben bemutatják a következő generációs Roadstert. Ezt a Tesla skandináv régióvezetője, Peter Bardenfleth-Hansen egy Göteborgban tartott, a villanyautózás jövőjét bemutató prezentáción árulta el. Az új Roadster természetesen továbbra is nyitott lesz, de a nem egész 4 méter hosszú, mindössze 1,13 méter magas elődnél méretesebbnek, ugyanakkor még fürgébbnek várhatjuk. Emlékeztetőül az első Roadster is 5,7 másodperces 0-100 km/órás sprintre volt képes.
Hirdetés

Az új Roadster a hírek szerint a Model 3-mal közös alapokra épülhet, annál izmosabb motort kaphat, amivel valóban igencsak potensnek ígérkezik. Amíg viszont nem jön az új Roadster, a korábbihoz is várható egy frissítés: utólagosan megrendelhető új aerodinamikai csomaggal, friss felnikkel és LG cellás akkumulátorral. Egyelőre állítólag csak utóbbi előrendelhető a Tesla weboldalán, de csakis a regisztrált Roadster tulajdonosok számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?