Mérföldkőhöz ért a Skoda: kész a negyedmilliomodik Kodiaq

A Kodiaq sikeresebb lett a vártnál, jubilál a Skoda!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kicsivel kevesebb, mint 2 év alatt sikerült elérnie a Skodának a negyedmilliós darabszámot a Kodiaqból, ráadásul csak ebben az évben, augusztusig bezárólag 100 ezer példány talált gazdára!

Szeptember 28-át ezentúl piros betűs ünnepként tarthatja majd számon a cseh gyártó: ekkor gördült le a kvasinyi üzem futószalagjáról a 250.000-ik Skoda Kodiaq - ez a jubileumi darab egy francia vásárlóhoz kerülő Sportline változat -, amely eladási sikereit tekintve teljesen újrafogalmazta a cég márkaimázsát.
A csehek nagyméretű SUV-ja két évvel ezelőtt, szeptemberben mutatkozott be a berlini Kraftwerk kiállításon, ezt követte a sorban a Párizsi Autószalonos debütálás, majd elkezdődött a cég kvasinyi gyárában a termelés. Most pedig, 23 hónappal később máris megvan a negyedmilliós mérföldkő, már ami az eladási számokat illeti.
Hirdetés

Ráadásul már nem csak a csehországi bázison gyártják a Kodiaqot, hanem öt másik helyszínen is: a kínai Changshában, az orosz Nyizsnij Novgorodban, az indiai Aurangabadban, az ukrán Solomonovóban, valamint a kazahsztáni Uszt-Kamenogorszkban.
Emellett a Kodiaq sikertörténetéhez még hozzátartozik az is, hogy ebben a modellben mutatkozott be az azóta gyakorlatilag már a márka összes modelljében megtalálható Skoda Connectivity szolgáltatás is. Ha ez még mindig nem lenne elég, egy újabb úttörő szereppel fog kiegészülni a modell palettája: ezen a héten debütált Párizsban a Skoda Kodiaq RS, mint a márka első RS feliratot viselő SUV-modellje.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?