Mérges Volvo Ausztráliából

Volvo S60 Performance Project: túl a csúcson

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Polestar és a Heico nevű tuningcégek építették át az S60 csúcsváltozatát.

A Volvo ausztrál kirendeltsége mutatta be ezt a gyárilag finoman megtuningolt S60-as különkiadást: az újabb sportmodell is azt jelzi, hogy a svédek komolyan készülnek gyári tuningdivíziójuk beindítására. Az S60 Performance Project fantázianevű modellt hagyományos partnereik, a Heico és a Polestar segítségével építették meg a kínálat tetején elhelyezkedő S60 T6 R Designra építve. A Polestar programozói végezték el a turbómotor vezérlőprogramjának frissítését, melynek során plusz 25 lóerőt és 40 Newtonméternyi forgatónyomatékot csikartak még ki a soros hathengeresből, így értek el 325 lóerőt és 480 Nm-t.
A Heicótól érkezett az egyedi kipufogórendszer és az új 19 colos felnikészlet, és bár a sportfutómű beállításain nem változtattak, az extra nagy tapadású Pirelli gumik biztosan fokozzák az autó talajfogását.
Noha ebből az S60-asból egyelőre nem lesz szériaváltozat, később elképzelhető, hogy megjelenik a Volvo majdani tuningmodelljei között.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?