Hirdetés

Merkel lemondott az egymillió villanyautó víziójáról

Nem lesz meg az évtized végére az egymillió elektromos autó Németországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg korábban Angela Merkel célul fogalmazta meg, hogy 2020-ra egymillió villanyautó fusson Németország útjain, most feladta ezt a célt.

Egyre jobbak, egyre inkább teljes értékű autók a villanyautók, ám terjedésük még Németországban sem lódult meg olyan mértékben, mint azt várták – egyelőre

Bár az elmúlt években többször is hallhattuk Angela Merkeltől, illetve kormányától, hogy 2020-ra már egymillió villanyautót szeretnének Németországban tudni, most úgy tűnik, elengedték ezt a víziót. A Frankfurter Allgemeine Zeitung lap beszámolója szerint a kancellár a kormánykoalíció parlamenti frakciója előtt kijelentette, hogy “a dolgok jelenlegi állása szerint ezt a célt nem fogjuk tudni elérni.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a technológiai fejlődésre általában jellemző módon az elektromos mobilitás terén is valószínűleg hirtelen fog bekövetkezni az áttörés, mint ahogy az például az okostelefonok esetében is történt. Németországnak ezért fel kell készülnie az elektromos mobilitás korszakára. Magyarán a töltőhálózat fejlesztését nem kívánják fékezni.

Hirdetés

Nem csak magyar sajátosság, hogy az elektromos autók értékesítése az állami támogatás ellenére sem akar lendületet venni. A német utakon jelenleg kevesebb, mint 100 ezer elektromos autó fut. Hazánkban még mindig vastagon ezer alatti a villanyautók száma – dacára annak, hogy tavaly októbertől 1,5 millió forintos, az idei év további részében is elérhető támogatással vásárolhatók az új, 15 millió forintnál nem drágább példányok.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?