Metálfény 15 millióért? Porschéhoz simán

Kiszivárgott a Porsche 918 Spyder katalógusa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche 918 Spyder szupersportautó 180 millió forintos alapára nem semmi. Az viszont már orbitálisan vad, hogy a metálfény felára 15 millió forint.


Láttunk már jobb képeket is a Porsche új csúcsgépéről, de most kiszivárgott pár oldal az autó hivatalos katalógusából, és pár érdekes adat, mondhatnánk mesés szám is napvilágot látott. Tudunk 770-nél több hibrid lóerejéről, 3,2 másodperces 0-100-as gyorsulásáról, 320 km/h-t felülmúló végsebességéről, és az is kiderült, hogy igen gyorsan, 7:14 másodperc alatt ment végig a Nürburgringen, amivel jelenleg az előkelő 5. helyet foglalja el a sorozatgyártású autók kategóriájában. Ráadásul a végleges modellhez dedikált Michelin utcai gumikon.
Hirdetés
Azt is tudjuk, hogy Európában 645 000 eurós, nagyjából 180 millió forintos áron lesz elérhető kevesek számára az autó, viszont tartogat meglepetéseket a kiszivárgott katalógus. Kiderül belőle, hogy a négy alapszínt - fehér, fekete, sárga, piros - a méregdrága alapgéphez ingyen adja a Porsche, de ha a 10 féle metálfényt, vagy a látványos versenyfestések valamelyikét választja a kedves vevő, az bizony további 50 000 eurójába, hozzávetőleg 15 millió forintba fog kerülni. Kíváncsiak lennénk arra is, hogy vajon mennyit számláznak ki az autó precizitását növelő, eladhatóságát viszont csökkentő Weissach csomagért: az ezzel felleszerelt autókból hiányzik a légkondi, a hifi, a könyöklő és az ajtóba épített tárhely, és ennek köszönhetően 34 kg-mal könnyebb, mint az alapmodell. Amíg pedig végre megrendelhetővé válik az autó, nézzenek meg egy videót, melyen a Nürburgring környékén csapatják finoman egy Martini Racinges példánynak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 14:07
    Permalink

    15 milla?

    itt egy cikk 2008-ból, hogy egy kormányzati autót 4.5 milláért festettek át..4.5 milla akkor értéke vajon mennyi ma? 8-9 milla?Ezek után nem olyan sok az a 15 milla :)))

    [url]http://index.hu/belfold/audi0622/#[/url]

Vélemény, hozzászólás?