Méteres Batman-szárnyakkal – őrült japán furgonok

Elmebeteg átépített japán furgonok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sok őrület tombol Japánban, az egyik az extrém furgon tuning.


[kepallobal=458641][/kepallobal] Igazából utálom a klasszikus értelemben vett autótuningot. Emlékszem, még javában szakközép suliba jártam, és az óraközi szünetekben gyakran kézről kézre járt egy autós magazin - az eredeti német SportAuto -, mert az egyik srác, Robi papája előfizető volt, és mi sem természetesebb, hogy az osztályban előbb került lapozgatásra az újság, mint otthon. Na, ebben voltak mindenféle, olykor szénné tuningolt verdák, és engem mindig cikiztek a hangadók, mert soha nem gerjedtem mondjuk a Koenig Specials által szétbarmolt, 1000 lóerőssé varázsolt, és másfélszeresére szélesített Ferrari Testarossára - én az a hülye voltam, aki a jóval szerényebb képességű eredetiben láttam meg a szépséget. A mai napig ugyanígy vagyok bármilyen, a felismerhetetlenségig eltorzított autóval (ó, azok a szánalmas Golfok, Hondák, BMW-k...), mostanában az egyik dokumentumcsatornán adnak egy kimondottan tuningos sorozatot - hát, azzal ki lehet kergetni a világból, az a fél óra felér egy vizuális terrorcselekménnyel. Komolyan. Egyébként nem vagyok ellene a szép dolgoknak, sőt, nincs ellenemre a nagyobb teljesítmény sem, de a tuning helyett hozzám az autónemesítés áll közelebb, például az, amit a Brabus csinál a Mercedesekkel, vagy az Alpina a BMW-vel.
És akkor belefutottam ebbe az interneten, amit a galériában láthatnak. Erre nincsenek szavak. A helyszín Japán, méghozzá egy találkozó a Fuji Speedway versenypályán, a furgonok pedig enyhén szólva sokkolóak. Igazából az a szabály, hogy nincsen szabály, illetve egy van, méghozzá a legalacsonyabb alkatrésznek 90 milliméterrel kell az útfelület fölött lennie, de ennyi, ha ez megvan, akkor szabad a gazda. Nem is tudom, a hétfejű sárkány ezekhez képest barátságos pedálos Moszkvics lenne egy gyerekeknek szóló autós mesében, ám a japánok megszállottsága nem ismer akadályt, szárnyal a hazai rajzfilmeken edződött képzeletük, és vödörrel öntik a jent ezekbe a faramuci, döntően Nissan és Toyota alapokra épített, művészi igényességgel kivitelezett borzalmakba. Igazából nem nyomoztam utána, de biztosra veszem, hogy ez egy önálló stílusirányzat, így akinek van pontos információja a témával kapcsolatban, tegye meg, hogy leírja hozzászólásként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?