Micro Commmuter: városi szöszmörgő a Hondától

Honda Micro Commuter, akár a Renault Twizy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda is úgy véli, a nagyvárosokban hamarosan eljöhet a minijárművek kora, így továbbfejleszti a tavalyi Micro Commuter tanulmányt.


2,5 méter hosszú, fele olyan széles és 1,45 m magas a Honda Micro Commuter, melynek tanulmányváltozatát még a tavalyi Tokiói Autószalonon állította ki a japán gyártó. A japánoknak valószínűleg megtetszett a Renault merészsége, amivel piacra dobták a Twizyt, és most jelezték, hogy ők is beszállnának a buliba, mivel jövő év elején megkezdik az aprócska városjáró életszerű körülmények közötti tesztelését.
Hirdetés
Utasterében elöl elfér egy felnőtt sofőr, mögötte pedig két gyermek, vagy szintén egy felnőtt utas, hajtása pedig elektromos. 15 kW-os lítium-ion akkumulátorát 3 óránál is rövidebb idő alatt lehet teljesen feltölteni, ebben az esetben 60 km-t képes megtenni, maximális sebessége pedig 80 km/h is lehet. Fedélzeti rendszereit úgy alakították ki, hogy a km-óra kijelzései, a navigációs utasítások, a parkolást segítő kamera vagy épp a hangrendszer kijelzései a vezető saját, műszerfalba integrálható táblagépén jelennek meg, magát a tabletet pedig az apróság tetejébe szerelt napelemek látják el elektromos árammal. Ha a teszteken sikeresnek bizonyul a koncepció, akkor a Honda belátható időn bele is fog a városjáró alkalmatosság sorozatgyártásába.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?