Milliós bírságot kapott egy horrorkaraván sofőrje

Nem csak a vontatási szabályokat szegte meg a horrorkaravánt vezető moldáv sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Horrorkaravánra akadva címmel kezdett új sorozatot a rendőrség, ezúttal az M3-as autópályán futottak össze egy szabálytalanul vontató sofőrrel. Sok más sem stimmelt nála.

Miként arról már többször beszámoltunk, akár félmilliós bírsággal is sújthatók már a szabálytalanul vontató sofőrök, s a rendőrök egyre inkább figyelik is szabályszegőket. Tegnap a gödöllői autópályás rendőrök szűrték ki azt a karavánt, amelynek sofőrje az intézkedés végén több mint 1 millió forintos büntetést kapott.
Hirdetés
A platóján és az utánfutóján is egy-egy autót szállító, az autópályán történő vontatáson túl alighanem túlterhelt, moldáv rendszámú kisteherautónál egyéb szabálytalanságok is adódtak. Például a menetírókészülék időbeállításának elmulasztása; a vezetést megelőző 28 napra vonatkozó tevékenység, áruszállítói engedély, fuvarokmány hiánya. Mire a rendőrök mindent lajstromba vettek, 1 millió 80 ezer forint lett a bírság végösszege.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.02.13. at 12:45
    Permalink

    Nagyon helyes!

    Megkell kopasztani a bunkó, életveszélyesen közlekedő, szabályszegő, többségében román és más balkáni népek ámokfutásait az autópályáinkon!

Vélemény, hozzászólás?