Minden ötödik Toyota Corolla

Kétszázmillió autót gyártott a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétszázmillió autót gyártottak az 1935 augusztusa óta eltelt 76 év és 11 hónap alatt, ebből több mint 39 millió példány Corolla volt.


A Toyota bejelentette, hogy júniusban legyártották fennállásuk 200 milliomodik autóját, 76 évvel és 11 hónappal azután, hogy első járművük, a Toyota Model G1 teherautó 1935 augusztusában legördült a szerelősorról. A Model G1-et a Toyoda Automatic Loom Works Limited, azaz szövőgépgyár autóipari tagozata készítette, melyet nem sokkal ezután leválasztottak a vállalatról, és újjáalakították a ma is használatos Toyota Motor Corporation néven.
Hirdetés
A kétszázmillióból 145,21 milliót Japánban, 55,12 milliót a szigetországon kívül állították elő, és azt is kiemelték, hogy 1992-től 2011 végéig 7,44 millió autó készült európai, cseh, francia, portugál, orosz, török és angol üzemeikben. Maga a tény nem meglepő, de az arányok így is elképesztőek: legnépszerűbb modelljükből, a Corollából június végéig 39,08 millió példány készült, így kis híján a cég történetének minden ötödik autója ezt a típusnevet viseli.
A cég elnöke, Akio Toyoda így kommentálta a jeles eseményt:

Szeretném kifejezni szívből jövő köszönetemet minden vásárlónknak, akik segítettek elérni ezt a csodálatos mérföldkövet. Mély tisztelettel köszönöm a hozzájárulását mindazoknak, akik az elmúlt években részt vettek a Toyoták és Lexusok kifejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. Elkötelezettek vagyunk azzal kapcsolatban, hogy egyre jobb autókat állítsunk elő, hogy továbbra is a lehető legjobb minőségű termékekkel tudjuk ellátni ügyfeleinket. A Toyota háromszázezer főt számláló csapata világszerte ezért a közös célért dolgozik.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?