Mit számolnak a Jaguarnál?

Betűkről számokra váltana a Jaguar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rossznak tartják a jelenlegi betűs típusjelzést a Jaguar vezetői, ezért a jövőben számokkal jelölhetik a brit luxusautókat.

A prémiummárkáknál tudják, hogy a kevesebb néha több, és sokszor éppen az egyszerűség gyönyörködtet. Ezzel kapcsolatban párhuzam vonható a típusjelzésekkel is: hosszúra nyúló és körmönfont dolgok helyett az Audi csak egy betű és egy szám kombinációjával különbözteti meg autóit, a BMW döntően szám alapú sorozatokat kínál, a Lexus és a Mercedes-Benz pedig szimplán a betűkre esküszik. Utóbbiak táborába tartozik a Jaguar is, az XJ például évtizedek óta a márka meghatározó modellje, ám Adrian Hallmark, a Jaguar vezetője úgy nyilatkozott, hogy váltást fontolgatnak. A szakember szerint a jelenlegi, XF, XJ és XK betűk, illetve variációik között csak a bennfentesek igazodnak el, és ez nem jó, sokkal szerencsésebb lenne egy alfanumerikus, azaz betűket és számokat is tartalmazó bázisrendszer - erre korábban már volt példa, a nyolchengeres nagy limuzin XJ8 néven futott, vagy említhető az XJ220 sportkocsi is. Hogy mikor kerülne bevezetésre az új módszer, arról egyelőre nincs pontos információ, de hallani olyan elképzelésről, hogy a C-X75 szériaváltozata már XJ330 jelzéssel kerülne ki a gyárból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?