Model Y néven érkezhet a Tesla új crossovere

Model X után jöhet a Model Y is a Teslától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még el sem kezdődött a Model 3 gyártása, máris crossovert építene annak alapjaira a Tesla. 2019 előtt nem várható az új villany-crossover.


13 év után változtatta meg autógyárának nevét Tesla Motors Inc.-ről simán Tesla Inc.-re Elon Musk, akinek nagyra törő tervei a következő két évben érkező kettő új modellel folytatódnának. Egyiket már jól ismerjük, a Model 3 az első megfizethető Tesla modellként csatlakozna a palettához. Ezt 34 000 dolláros alapára és a félmillió feletti előrendelés is jól mutatja. A másik egy állítólag Model Y néven érkező kompakt crossover lenne, az alapját adó Model 3-nál valószínűleg valamivel drágábban, de a Model X-nél olcsóbban. Egy kisebb crossover gyártása logikus lépés lenne az amerikai gyártól, hiszen hazájában csak 2016-ban 7 millió kelt el.
A Model X SUV-ról ismert sirályszárny hátsó ajtókra most is van esély, valamint a Tesla híres és folyamatosan fejlődő önvezető rendszerét is örökölheti. Utóbbi legfrissebb verziója állítólag már 40-szer gyorsabb, mint a korábbi Teslákban, és átszámítva közel 2,5 millió forint felárat jelent. A Tesla elmondása szerint jövőbeli autóikat 8 kamerával szerelnék fel, amik 360 fokos képpel szolgálnának. További 12 ultrahang szenzor és egy új előretekintő radar segítené az önvezető rendszert zord időjárási körülmények között is, hiszen a jelenlegi radar erős esőzésben és ködben nem működik megfelelően.
Hirdetés

Musk szokásához híven a twitteren közölte, hogy a prioritást továbbra is a Model 3 kapja. A Model Y sorozatgyártásra szánt verziója talán jövő év végén érkezhet, gyártásának kezdése megjósolhatatlan a Gigafactory megépülése előtt, aminek kapacitása a tervek szerint már évi 500 000 autó gyártására lenne elég. A legnagyobb kihívást itt is az jelentheti, hogy egy élhető hatótáv mellett is olcsó tudjon maradni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?