Most akkor mégis lesz olcsó Volkswagen?

A Volkswagen nem régi Golfokat fog gyártani "Classic" jelzéssel, hanem Kínából jön majd az új autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megy a huzavona a márkák átpozicionálásával. A szépen felfelé törő Skoda helyett egy sokkal olcsóbb széria bevezetését tervezi a VW csoport. Vajon mi lesz a márkanév?


Évekkel ezelőtt végül elmaradt a már 2009-óta nem gyártott 5-ös Golf feltámasztása, így a Volkswagen nem vezette be azt a gyakorlatot, hogy régebbi modelljeit az újabbak alternatívájaként hozza forgalomba. Időközben a Skoda eladásai jól alakultak és a márka megítélése is annyit javult, hogy mára már érezhetően sokkal közelebb vannak az anyacéghez presztízsben. Ha a Skoda nem is lesz luxusautó, de a cégcsoport szándékai értelmében kicsit tovább terjeszkedhetnek majd, mint ahogy az a "szegény keleti testvértől" eddig várható volt.
Hirdetés


A VW csoport vezetése a hírek szerint pár héten belül határozatot hoz, arról, hogy miként kezdjenek bele az új, olcsó almárka megalapításába. Gyorsnak kell lenniük, ha tényleg már 2016-ben be akarják mutatni az első ilyen autót. Mindenesetre nem a műszaki tartalom fog fejtörést okozni, hiszen a VW kelléktárában a Skoda Citigo és a Lamborghini Aventador közötti igen széles skálán van minden, főleg ha nem csak az európai modelleket nézzük. Minden egy jó csomagoláson, ötletes piaci bevezetésen múlik. Az első autó ára állítólag 7500 eurónál fog kezdődni. Új autót 2,4 millió forintért? Ez már a Dacia magassága, illetve mélysége, ha az árszintet nézzük. Még kérdés, hogy ennyiért ki tudnak-e hozni egy olyan autót, ami megfelel az európai elvárásoknak. A Renault a Daciával már bebizonyította, hogy ez nem lehetetlen. Annyi biztos, hogy Kína, India és a többi fejlődő ország fog kapni az évi félmilliós, tehát nem szerény mennyiségben gyártott olcsó autókból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?