Most láthatod, mennyivel tud menni egy Hellcat Redeye

Lemérték a Challenger Hellcat 808 lóerős verziójának csúcstempóját

A gyártó szerint át tudja lépni a bűvös 200 mérföldes óránkénti sebességet, vagyis majdnem 330-cal tud menni a Hellcat Redeye. Valóban képes rá? Most megnézheted!


Hirdetés
Arról híres a Dodge Challenger SRT Hellcat, hogy szupersportautós teljesítményt ad azok árának töredékéért. A modellt pedig évről-évre erősíti a gyártó, és már 816 lóerős kivitele is van, ez az alig pár hete bemutatott SRT Supper Stock. A csúcsverzió utcára érkezéséig azonban a Redeye a legerősebb, már kapható kivitel, ennek csúcssebességét mérték most le. A gyártó ugyanis azt ígéri, hogy el tudja érni a 203 mérföldes óránkénti sebességek, ami 324 km/h-nak felel meg. Egy független csapat engedte rá a szörnyeteget még tavaly a Johnny Bohmer vezetéstechnikai központ több mint 5 kilométeres kifutójára, és az eredmény szédítő.
Hirdetés
Az SRT Hellcat és annak tovább erősített változatai, mint a Demon, a Redeye, vagy a Super Stock, ugyanazt a 6,2 literes, kompresszoros V8-as motort használják automata váltóval. A Redeye 3,4 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t álló helyzetből és 10,8 másodperc alatt futja meg a negyed mérföldet. Ugyanez a csapat ugyanezen a mérésen tavaly a félmérföldes rekordidőt is megfutotta ezzel az autóval, 243 km/h volt a kilépő sebessége, de az eredményeket csak most hozták nyilvánosságra. Az SRT Hellcat Redeye csúcstempója pedig 195,299 mérföld/óra volt, ami elmarad a 203-tól, viszont így is 300 fölötti sebességet jelent km/h-ban, egész pontosan 314-et. De itt a videó is a teljes szakaszról:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?