Muszáj látnod, ahogy az egyik legritkább Skyline-t szépítik!

A Skyline R33 GT-R 400R az egyik legritkább a modellből, ez talán a legszebb példány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több, extrém módon kis példányszámú különkiadás is készült a Skyline különböző modelljeiből, a legtöbbnél a teljesítménynövelés volt fókuszban, a 400R 300 km/h-val képes menni.


Van egy egészen különleges élvezeti faktor abban, amikor egy autót políroznak. Pláne, ha az egy örök klasszikus, egy ikon, akárcsak a Skyline GT-R. Most az ausztrál V-Spec Performance műhely enged bepillantást abba, ami náluk folyik, illetve abba az ünnepnek nevezhető eseménybe, amikor az egyik legritkább autójukat húzzák elő egy kis szépítgetésre. Ez pedig egy R33 GT-R 400R, melyből összesen 44 példány készült a '90-es években és ahogy a Nissan sportautókért felelős részlegénél általában, úgy ezt a különkiadást is a teljesítmény növelése érdekében hozták létre.
Hirdetés

A Le Mans-i versenyautójuk ihlette közútra a 400R-t, mely külsőre is kicsit más, mint a gyári. Emellett a lehető legszebb fényezést kapta, Midnight Purple a csodás árnyalat neve, valamint egy szolid dekor is került rá. Az igazi lényeg persze a géptető alatt keresendő, az RB26DETT sorhatos turbómotort 2,8 literesre fúrták fel, az elért teljesítmény pedig 400 lóerő és 470 Nm nyomaték lett. Menetdinamikában is brutális adatokat hoz, amik még ma is megállnák a helyüket. A 60 mérföld per órát nagyjából 4 másodperc alatt éri el álló rajtból, csúcssebessége pedig 300 km/h körüli. A 44-ből ez az ötödik elkészült 400R, egy rendezvény miatt vették most elő, kiállításra viszik. Emellett számos további érdekességet őriznek még, többek között, ami még a 400R-nél is érdekesebb, egy R34 Z-Tune, az elkészült 19 példány egyike.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?