Múzeumban is megállná a helyét ez a lélegzetelállító Alfa

Csupán hét példány készült az Alfa Romeo Disco Volante Spyderből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo stílusát nem igazán érheti kritika, még az olcsóbb sorozatgyártású modellek esetében is kiemelkedő a külső szépség, az egyedi modellek pedig egyenesen káprázatosak.

Páratlan formatervű Alfa Romeo keresi új gazdáját. A Disco Volante Spyder inkább tekinthető egy káprázatos szobornak, amin mellesleg négy kerék is van. A modell külseje az ötvenes években készült C52 típusnak állít emléket, de a műszaki tartalom egyáltalán nem elavult, a csinos karosszéria alatt a 8C technikája lapul. A külső tervezéséből az olasz Touring Superleggera műhely is kivette a részét, az építés pedig kézzel történt, ahogy az egy ilyen kaliberű autónál lenni szokott.
Hirdetés
A 0,25 légellenállási együtthatóval rendelkező modellből mindössze hét példány készült, de mégsincs két egyforma, mert különböző színekben pompáznak a Disco Volanték. A beltér a külsőnél sokkal kevésbé látványos, itt már nincs igazán egyedi részlet, a 8C pultja néz szembe a vezetővel. Hiába a szériamodelltől érkező alap, egy Disco Volante gyártása elég sok időbe telt: egy modell elkészítése 4000 munkaórát és fél évet vett igénybe, de látva a végeredményt, megérte kivárni. Az autóért valószínűleg akkor is sorban álltak volna a vevők, ha az Alfa Romeo nem rak motort az autóba, azonban ezt a kérdést sem vették félvállról. A géptető alatt egy 4,7 literes V8-as blokk lapul, ami 450 lóerő leadására képes. A könnyű karosszériát repíti a V8-as, százra mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul a 4,61 méter hosszú Disco Volante Spyder. A vezetési élményt egy hatfokozatú kéziváltó segíti, a hétköznapi használhatóságot pedig két 3,5 kilós panel, amivel rossz idő esetén befedhető a gyönyörű Alfa. Külön öröm, hogy nem csak a kert végében használható a Spyder, hanem a közúti forgalomban is részt vehet, a konkrét példány 16 ezer kilométeres futással rendelkezik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?