Negyed évszázad után visszatért a színes VW Polo

Hollandiában mutatták be a VW Polo Harlekin utódját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még 1995-ben mutatták be a Polo „csupaszín” Harlekin modellváltozatát. A holland Volkswagen forgalmazó erre emlékezve készítette el az aktuális generációból a színes változatot.

Természetesen jó okkal készített a Volkswagen egy ilyen színes szériát annak idején. Ezzel akarta felhívni a figyelmet arra, hogy a kisautóját milyen sokféleképp konfigurálhatják az ügyfelek. Ám nem terveztek belőle nagy darabszámot, csupán 1000 példányt kívántak legyártani. Végül azonban körülbelül 3800 darab látta meg a napvilágot. Egy évvel később, 1996-ban az észak-amerikai piacra is megérkezett a Harlekin, viszont ott a Golf változott tarkává, de csak 264 darabot adtak el belőle. 25 évvel az eredeti Harlekin modell után a holland VW importőr elkészítette a jelenlegi generációból is a színes változatot. Ám a hatodik generációs Harlekinből egyelőre csupán egy darab létezik, sorozatgyártását pedig nem is tervezik. Ezt az egy darabot egyszerűen csak ilyenre fényezték, ellenben az eredeti Harlekin modellekkel. Azok ennél kacifántosabb módon készültek. A Volkswagen legyártott négy különböző színű autót, amelyeknek karosszériaelemeit meghatározott sorrendben felcserélték, majd úgy szerelték össze őket.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?