Néhány olcsó eszköz a tél átvészeléséhez

Téli autós alapfelszerelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összegyűjtöttük, mi mindennek kell lennie télen az autó fedélzetén! A jégkaparó még közel sem elég, de félsiker. E mellett ma már számos praktikus találmány könnyíti meg az autósok életét a hideg hónapokban. Lássuk!

Téligumi rendben? Sor került a folyadékok ellenőrzésére, esetleges cseréjére is? Elolvasták a téli világításról szóló anyagunkat? Tudják, hogyan kell vezetni zord időben? Sajnos még mindig nem készültek fel teljesen a tél támadására!
Ugyanis ha autónkat már felkészítettük a télre, még be kell szereznünk néhány segédeszközt, melyekkel felvehetjük a harcot az időjárás támadásaival szemben. Lényegében a hóval és a jéggel való küzdelemről van szó, első feladatunk tehát az autóra hullott hó, illetve a ráfagyott jég eltávolítása, ezen belül is az ablakok megtisztítása. Ellátogattunk a Nefelejts! Kft. üzletébe[/url], és összeszedtük, mi mindenre lehet szükségünk!

Az autóstartozék-forgalmazók kifogyhatatlan választékában találhatunk seprűket, keféket, a legkülönfélébb jégkaparókat, akár bélelt kesztyűvel egybeépítve, vagy ezek kombinációit. Például a svájci bicskaként nyitogatható, multifunkciós téli autóseszköz tartalmaz hókefét és jégkaparót (1.990 Ft), sőt ha már tiszta az autó, jöhet a briliáns szerkezet harmadik funkciója, a lapát. Hiszen nem elég az autóból kilátni, el is kell valahogy indulni, és a hóban haladni is kell! Az összecsukható kivitel pedig igen praktikus, helytakarékos.

Segítségünkre lehet a jégoldó spray (750 Ft-tól) is, amelyet magában vagy jégkaparóval (250 Ft-tól) kombinálva ajánlott használni – s bár nem túl környezetbarát, jelentősen megkönnyíti és megrövidíti a munkát. Újabban jegesedést megelőző spray is kapható, vállalkozó kedvűek ezt is kipróbálhatják!
Ha már úton vagyunk, marad az ablakok párásodásának problémája, amit spray vagy párásodásgátló vegyszerrel átitatott kendő használatával előzhetünk meg, akár hetekre is. Ezek a termékek nem a már bepárásodott üvegek letisztítására szolgálnak (arra is vannak speciális kendők és szivacsok), hanem a jelenség megelőzésére.

És még egy tartozék az utastérbe: a cipőnkkel behordott és arról leolvadó latyak nem folyik a padlószőnyegre, ha lapos gumiszőnyegek helyett magas peremű hótálcákat (1.198 Ft-tól) helyezünk el. Ez nem csak praktikus, védi a szőnyegpadlót is!

Mindezeken felül a hidegben nagyobb eséllyel bekövetkező motorindítási problémákon segíthet egy bikakábel (950 Ft-tól), idősebb autók esetén e mellett egy motorindító spray (1.190 Ft-tól) és egy zárolajozó jégoldó (250 Ft-tól) beszerzése is ajánlott. Jó hasznot tehet továbbá egy vontatókötél (1.590 Ft-tól), s személyenként egy „kukásmellény”, hivatalos nevén láthatósági mellény is (440 Ft-tól), de ezt már talán mondani sem kell.
A téli autós arzenált tehát összesen néhány ezer forintból beszerezhetjük, autónk és saját magunk igényei szerint. Köszönjük a Nefelejts! Kft.[/url] segítségét!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 23:32
  Permalink

  Bocsánat hogy bele szólok,de a diesel motort is védeni kell!Nem csak látni ,menni is kellene ,akár -15fokban is.A dermedés gátlókról még nem eset szó, pedig a paraffin kicsapódás megszüntetése nem olcsó,és nem is egyszerű.Én”spurit”-használok nekem ez bevált és,nem egy ökör ára.
  Üdvözlettel: Laci

 • 2017.10.31. at 23:32
  Permalink

  Igen, ezek mind fontos dolgok. De nekem nagyon fontos még, hogy télen ne fagyjak hozzá az üléshez, ill. hamar meleg legyen alattam. Ezért minden ősszel veszek egy ülésmelegítőt kb. 2000 Ft alattit, ami ugyan csak egy télen bírja, aztán rendszeresen tönkremegy, de addig nagyon finom meleget ad perceken belül. Ez elmondhatatlanul megemeli a komfort érzést és a téli kínlódást megkönnyíti.

Vélemény, hozzászólás?