Nem adta ki: AMG Merci a körforgalom közepén Bulgáriában

Nem tudni, hogy pontosan mi történt, de a négyajtós AMG GT 63+ biztosan totálkáros

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Várna Asparuhovo kerületében történt a baleset, egy AMG GT Merci felkerült a körforgalomban a hirdetőtáblákra, de sajnos nem úgy, ahogy azt a marketingesek szerették volna. Jó példa ez arra, hogy mi baj lehet némi figyelmetlenségből egy erős autóval.

Kezdjük a tényekkel: Bulgáriában, lakott területen belül egy hosszú, viszonylag egyenes, középen elválasztott 2x2 sávos útszakasz végén, egy kétsávos körforgalomban elhelyezett hirdetőtáblának csapódott egy valószínűleg igen nagy sebességgel érkező autó. A helyi hírek szerint egy Brabus tuningcsomagos, négyajtós AMG GT 63+. A legvalószínűbb a rendelkezésre álló információk és a környék adottságai alapján, hogy a Merci túl nagy sebességgel érkezett a körforgalomba, ahol nem tudta tartani az ívet, ezért átugrotta a belső szegélyt, és a hirdetőtáblában landolt. Az anyagi kár jelentős, az AMG első lökhárítója, felnijei gumijai, és az autó alja már a szegélyre felhajtáskor biztosan összetört, a hirdetőtábla pedig a Merci komplett elejét törte tropára, még az A oszlopok is sérültek.
Hirdetés
Több külföldi oldal is lehozta a hírt: volt, ahol a túl sok rakiával viccelődtek, volt ahol Mustang-sofőrrel Merci kormány mögött, de szerintem ez egy rossz megközelítés, hiszen ez annál komolyabb téma. Főleg, hogy az eredeti, bolgár nyelvű forrás alapján sem tudni, hogy történt-e személyi sérülés, illetve hogy pontosan mi okozta a balesetet. A végeredmény alapján szinte biztos, hogy a sofőr felelőtlenségének és/vagy figyelmetlenségének is volt hozzá köze, de ettől még lehettek egyéb, ismeretlen tényezők is. Annyi viszont biztos: jó példa az eset arra, hogy miért kell kiemelt figyelemmel vezetni ezeket a több száz lóerős gépszörnyeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?