Nem biztos, hogy lesz új Mitsubishi Pajero

Lehet, hogy elbúcsúzhatunk a Mitsubishi Pajero névtől?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még nem biztos benne a Mitsubishi vezetése, hogy legendás terepjárójuk tovább élhet-e.


Folyamatosan frissítette az évek folyamán zászlóshajóját a Mitsubishi, ám a Pajero jelenlegi, negyedik generációja felett már eléggé eljárt az idő, hiszen 2006-ban mutatták be. Ideje lenne tehát az új generáció érkezésének, főleg, hogy a márka jövője biztosítottnak tűnik, miután a Renault-Nissan házasság tagja lett.
Hirdetés

Ugyanakkor a márka vezérigazgatója, Trevor Mann, az Autocar magazinnak úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem biztos a Pajero utódjának érkezése. Persze a Mitsubishi szívesen elkészítené az utódot, ám a márka pozícióját sem tisztázták még véglegesen a konszernen belül, ráadásul az emissziós normák átalakulása is kérdésessé teszi, hogy mit gyárthatnak.

A megoldás talán egy olyan platform lehet, amin megosztoznak a márkák. A Nissan palettáján is található egy vérbeli terepjáró, a Patrol, amely felett szintén kezd eljárni az idő, hiszen a jelenlegi generációt 2010-ben mutatták be. Logikus döntés lenne, ha egy közös platformon folytatná mindkét márka a legendás típusok utódjának fejlesztését. Arról azonban nem nyilatkozott a vezérigazgató, hogy mikor dőlhet el végleg a Pajero sorsa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?