Nem csak a benzin, a gázolaj is drágább lesz

Kétszer annyit nő a benzin, mint a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha csak a benzin esetében lehetett drágulásra számítani, csütörtöktől nem csak az, hanem a gázolaj is többe kerül. A dízel 2, a 95-ös 4 forinttal lesz drágább.

Bár csak szerény mértékben és csupán a benzin esetében volt sanszos némi áremelés a mostani 4 napos munkahéten, a MOL csütörtökön 4 forinttal emeli a 95-ös, 2-vel a gázolaj árát. A módosítással a benzin átlagára 410, a gázolajé pedig 412 forintra nő. A változásban jó eséllyel nem csupán az előző heti piaci mozgások érvényesülnek, ugyanis a MOL legutóbb két hete változtatott az árakon, akkor bruttó 3-3 forinttal csökkentette a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Bár a társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, e héten kizárt a másodszori korrekció.
Hirdetés
Az áremelés keserű hírét enyhítheti annak tudata, hogy a 95-ös ára tavaly áprilisban 451 forintnál tetőzött, a gázolajért pedig - szintén előző év - január közepén 449 forintot kellet fizetni - átlagosan. Abban ugyanis nincs változás, hogy az egyes töltőállomások árai között akár 20-30 forintos differencia is lehetséges.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?