Nem csillog, világít a megújult óriás-Volkswagen

Másképp próbál feltűnni a legnagyobb Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meglepő, milyen kevés is elég, hogy a nagy VW új karaktert nyerjen.

Hat évvel a premier után felújították a Volkswagen legnagyobb SUV-ját, a Touareget. Mélyre ható változásokról persze nincs szó, de arról látványosan igyekeztek tenni a Volkswagen szakemberei, hogy a frissítés ne maradjon észrevétlen. Vizuálisan a legfontosabb eltérés az előző kivitelhez képest szemből a hűtőmaszk formájának átszabása, és a krómozott elemek felületének csökkentése. Több változaton a teljes hűtőrács fekete lesz, ezeken még feltűnőbb a LED-csík, amely két fényszórót összeköti. A fényszórók belső mintázata is változott: míg korábban a króm hűtőrácsban szinte eltűntek a lámpák, a három kis L alakú betéttel az új világítóegységek sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak. A felújított Touareg szokatlan módon hátulnézetből is elég sokat változik: itt is LED-fénycsíkkal kötik össze a két lámpát, amelyek így lényegében egyetlen sávot alkotnak. A hátsó lámpákban is megjelenik az elöl is használt három L alak, és a hátsó jelvény is vörösen világít. A fényekkel azonban nem csak az autó megjelenését próbálták feldobni: elöl a Porsche Cayenne-éhez hasonló LED-mátrix fényszórókat alkalmaznak, amelyekben 19 216 kis méretű világító dióda van. Az IQ.LIGHT HD LED matrix nevű megoldással lényegében bármilyen mintázatban világíthat a Touareg, így elkerülhető, hogy a szembejövő forgalmat vakítsa.
Hirdetés
Belül kevesebbet változott a Touareg: megmaradt a 12 hüvelykes műszerfal-kijelző, és a 15-ös középső érintőpanel, bár fejlesztettek a navigáción – már sáv-szintű adatokat szolgáltat – és a hangvezérlésen. A frissített típust kizárólag 3 literes V6-os turbómotorokkal gyártják majd. Lesz benzines 340 lóerővel, dízel 231 vagy 285 lóerővel, illetve konnektoros hibrid 380 lóerővel. A Touareg R-be is benzin-elektromos hajtás kerül, ott 462 lóerő lesz a legnagyobb teljesítménye. Minden változat összkerékhajtással, és nyolcfokozatú automata váltóval készül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?