Nem erejével spórol a megújult Kia Soul

Új lámpák, takarékosabb és izmosabb motorok - frissített Kia Soul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még csak két éve van a piacon, de máris új arcot öltött a Kia Soul. Arca és motorpalettája egyaránt frissült.


Noha a kereskedőknél csak két éve van jelen a Kia teljesen egyedi, vagány formájú városi egyterűje, a Soul, a modell idén már 3 éves, hiszen 2008 őszén, a Párizsi Autószalonon mutatkozott be. A Peter Schreyer vezette formatervező csapat nem is mulasztotta el az alkalmat, hogy friss arcot rajzoljon a dobozformára. A megújult Soul átrajzolt lökhárítókat, friss, a márka frissebb modelljeiére emlékeztető hűtőmaszkot és LED-es menetfénnyel kombinált, opcióként Xenon fényszórókat kapott, sőt, az egyik karosszériaelem, nevezetesen a gépháztető domborításai is frissek.
A motortérnek egyébként nem csak fedele, tartalma is friss. A korábbi, 1,6 literes, 126 lóerős benzinest a Sportage-ben már általunk is próbált és igen jónak ítélt, azonos méretű, de közvetlen befecskendezésű, 135 lóerős váltja, mely a korábbinál mintegy 10 százalékkal takarékosabb, azaz kombinált fogyasztási értéke 5,9 l/100 km. A friss alapmotorhoz a korábbi 5 fokozatúja helyett 6 fokozatú manuális váltó jár.
Az Egyesült Államok piacán egy szintén friss, 6 sebességes manuálisa helyett hatos automata váltóval is rendelhető, 2,0 literes, 160 lóerős benzinessel is megjelenik a Soul, Európában pedig a frissítés után mindenképp 6 fokozatú váltó várható az 1,6 literes, 128 lóerős turbódízelhez.
A friss Soul várhatóan az év utolsó negyedévében, azaz ősszel ér majd a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?