Nem indulhat a Dakaron az egyik legjobb motoros

Vállsérülés tett keresztbe a háromszoros Dakar-győztes Comának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sejthető volt, mára eldőlt: a 2013-as Dakar-rali Marc Coma nélkül kezdődik. Még októberben sérült meg, s nem gyógyult fel teljesen.

Az októberi Marokkó-ralin bukott és sérült meg az a Marc Coma, aki motorral háromszor nyert már Dakart, s aki az elmúlt években rendre parázs csatát vívott a másik nagyágyúval, Cyril Despres-vel. Tavaly épp az egyaránt KTM-es francia Despres győzött, s a spanyol (katalán) Coma lett a második, idén, azaz jövőre viszont sajnos elmarad kettejük különmeccse.
Az utolsó pillanatokig reménykedett úgy a versenyző, mint csapata, de a vállsérülés makacsabbnak bizonyult. "Keményen dolgoztunk a doktorokkal és a fizikoterapeutákkal, azonban nem vagyok 100 százalékos állapotban" - nyilatkozta csalódottan Coma. "Az egyik izom a bal vállamban még mindig nagyon fáj, így a karom mozgáskoordinációja nem lehet tökéletes. A visszalépés az egyetlen logikus döntés, de egy év múlva visszatérek!"
Hirdetés
A Dél-Amerikában ötödjére rendezett, 35. Dakar-rali január 5-én startol Peruban, és át Argentínán, chilei céllal január 20-ig tart.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?