Nem lesz több Subaru Impreza WRX

Egy legenda új élete: önálló modell a WRX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cég úgy döntött, név szerint is kettéválasztja a családi és a sportmodellek fejlesztését.


Az Impreza név hallatán a legtöbb autórajongónak 1992 óta feláll a szőr a hátán, ha pedig még a WRX betűszó is elhangzik, legtöbbjük ideges dobolásba kezd valamelyik végtagjával, s kagylóülésbe szíjazva látja magát, amint épp százhatvannal csapja keresztbe az autót egy sodrós, murvás úton. Nem csoda, a kilencvenes évek ralisikerei óta senki sem tekint józan, alsó-középkategóriás családi modellként az Imprezára, még a sima egyötös, egynyolcas szívómotoros alapmodellekben is ott látjuk a bukóketrecet vagy Colin McRae szellemét.
A Subaru most véget vet ennek a képzavarnak, s kettéválasztja az eddig közös történelmet író két modellnevet. Az Impreza mostantól családi autós feladatokat lát el takarékos motorokkal, míg a WRX teljesen önállóan fejlesztett, minden ízében versenyautós géneket hordozó sportmodell lesz, ami mindig is volt. A képen egy japán rajzoló elképzelését látjuk arról, hogy is fog kinézni a kétszáz lovas turbómotorral és raliból származó négykerék-hajtással felvértezett sportkocsi. Látható, hogy jelentősen rövidül a tengelytáv, ezért csak kétajtós kivitel lesz az autóból, mely rendkívül agresszív megjelenést kölcsönző karosszéria-elemekkel kerül majd piacra.
A Subaru állítólag alapvetően versenyautónak tervezte az új WRX-et, ezért elképzelhető, hogy 2008-as kilépésük után ismét vissza szeretnének térni a rali világbajnokságba. Az új WRX-ből, akárcsak korábban az Impreza WRX-ből is készül majd határokat nem ismerő, végtelenségig lecsupaszított és széttuningolt Sti modell: az új sport Subaru bemutatója valamikor jövő év folyamán várható.
Fotó: AutoExpress
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?