Nem takarékosabb, de olcsóbb! 163 lóerős dízel Jaguar XF

Ismét lefelé bővül a Jaguar XF kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavaly frissített Jaguar XF nem titkoltan a céges vásárlók felé is nyitni kíván - ezért is bővült palettája akkor négyhengeres dízellel. Most pedig ugyanezért jön belőle még olcsóbb verzió.


Úgy néz ki, megesett a Jaguar szíve azon cégautó-használókon, akik 30 ezer font (11,5 millió forint) értékhatárig választhatnak maguknak szolgálati autót, és mindenképp XF-et szeretnének. Nem, nem húztak le a legsportosabb vadmacska árából, de miután a tavaly frissített szedán négyhengeres, fogyasztási-bajnok 2,2 literes, 190 dízelt kapott, most még lejjebb bővül a széria, s ezáltal az eddig Angliában 30 950 fontban rögzített alapár 29 950-re apad.
Érkezik ugyanis a 2,2-es dízelből a 163 lóerős verzió, mely ugyan 1,5 másodperccel hosszabb idő, de még mindig tisztességes, 9,8 s alatt ér 100 km/órára és 15 km/órával szerényebb, 210 km/órás végsebességet tud csak. Ellenben 1000 fonttal, azaz mintegy 380 ezer forinttal olcsóbb, és sok országban szerényebb teljesítménye miatt kedvezőbben adózik - az évente kiszabott teljesítményadó itthon is kisebb rá.
Hirdetés
Fogyasztása (5,4 l/100 km), emissziója (149 g/km) pontosan a 190 lóerősével egyező, igaz, a teljesítményváltozáson túl hajtáslánca is teljesen egyező: hátsó kerekei felé 8 fokozatú ZF automata tolja a nyomatékot, a PSA-eredetű turbódízel pedig stop-start elektronikás, így a meggyőző megjelenésű prémiumszedán, ha nem muszáj, dugóban nem pöfög.
Az új dízel tavasztól itthon is várható, bár alapárát nem várhatjuk oly' kedvezőnek, mint Angliában. Nálunk ugyanis az XF belépője most 46 863 euró, azaz bő 14,5 millió forint. Így pedig hiába igazodik csökkentett teljesítményével a négyhengeres, szintén friss Audi A6-hoz, a sportos BMW 5-öshöz és a patinás Mercedes-Benz E-osztályhoz, nehezen lehet azok konkurense.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?