Nem titok többé az új Honda Jazz

Terepjárós köntösben is elérhető lesz a Honda Jazz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hivatalos leleplezés előtt néhány nappal már külső és belső fotók is megjelentek az új Jazz-ről, de ma a gyár is megmutatta. A negyedik generációval alapáron jár majd a hibridhajtás a kis Hondához.

Az elmúlt közel húsz év és három generáció alatt komoly hírnevet szerzett magának a Honda Jazz, nem csak megbízhatóságával, hanem méretéhez képest kiemelkedő csomagtérrel és praktikus ötletekkel lopta be magát a vevők szívében. Eddig nem látott újdonságot is hoz a generációváltás, ugyanis az egyterűs kivitel mellett - Crosstar néven - kissé terepjárósított külsővel is elérhető lesz a negyedik kiadás, ami érthető, hiszen a vevők szinte mindent visznek, ami kicsit is terepjáróra hajaz. Az egyterű kivitel orrán az eddiginél több színrefújt betéttel találkozni, a külső pedig kedvesebb és gömbölyűbb, mint a leköszönő generációé. A terepjárós kivitel esetében elhagyták a színrefújt betétet, továbbá a kerékjáratok, az ajtók alja és a küszöb is fekete műanyagburkolatot kap, ami optikailag növeli a hasmagasságot, így a képek alapján nem is állapítható meg pontosan, hogy a normál kivitelekhez képest emeltek-e a futóművön.
Hirdetés
A Jazzben is megjelenik a digitális műszerfal, illetve szintén a Honda e mintájára kétágú kormányt kap a praktikus kisautó. A Jazz sosem a széles motorpalettájáról volt híres, ezt a szokást pedig az új generáció is megtartja, ugyanis Európában kizárólag 1,5-ös benzinesen alapuló hibridhajtással lesz elérhető. A megjelenés mellett a felszereltségi szintek is kiszivárogtak, legalábbis a japán változat négylépcsős kínálata. Az alapot adó Basic felett áll a Ness (élénkebb színek és 16 colos alufelni) és a Luxe (itt már bőr belső is jár), a csúcson pedig a SUV köntöst jelentő Crosstar trónol. A friss Jazz nem indul fegyvertelenül a csatába, a hibrid hajtás és a terepjárós megjelenés mind olyan tétel, amire manapság harapnak a vevők; az európai piacon jövő év tavaszán várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?