Nem változnak az üzemanyagárak

Változatlanok az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Változatlanok maradnak az üzemanyagárak ezen a héten a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu.

Mivel a múlt héten a benzin és a gázolaj dollárban mért jegyzésárainak emelkedése, illetve a forint dollárhoz képesti erősödése gyakorlatilag kiegyenlítette egymást, most nem változnak a hazai üzemanyagárak. A 95-ös, ólommentes benzinért literenként 378, a gázolajért 366 forintot kell adni, de a különböző töltőállomások árai között azonban továbbra is igen nagy különbségek tapasztalhatók.
Benzin esetében több mint 35 forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomás árai között, a holtankoljak.hu információi szerint van még kút, ahol 399,90 forint egy liter benzin. A legdrágább állomáshoz mérten gázolajat kereken 40 forinttal vásárolhatunk olcsóbban a legalacsonyabb árú kútnál.
Az alternatív üzemanyagok közül Bioetanol 292 forintos literenkénti átlagáron kapható, az autógáz átlagos ára 207 forint.
Idén eddig 17 forinttal nőtt a benzin, míg 15 forinttal a gázolaj ára. A legmagasabb benzin-átlagár 390, a legmagasabb dízel-átlagár pedig 377 forint volt ebben az évben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?