Nem változnak az üzemanyagárak

A forintnak köszönhetjük: e héten nem drágul a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem érkezett hír az üzemanyagárak emelkedéséről, azaz a jelek szerint marad a múlt héten 3-3 forinttal apasztott benzin- és gázolajár.

A jelentős áprilisi üzemanyagár-apadást követően májusban eddig 5-5 forintos áremelkedést, majd szintén egységes, ám csupán 3-3 forintos apasztást hajtott végre a MOL, e héten pedig úgy néz ki, hogy - legalábbis a jelenlegi információk szerint, és első körben, azaz szerdán - nem változnak az üzemanyagárak. Ez persze szinte csak találgatás, a MOL kizárólag partnerei számára közli nagykereskedelmi árait, ám azok változásai hétről hétre kitudódnak. Ezúttal azonban még nincs hír változásról, így egyelőre minden jel szerint marad a benzin literenkénti 406, s a gázolaj 410 forintos átlagára. Ez leginkább a forint erősödésének köszönhető, az ugyanis jelentősen tompította a múlt heti, nemzetközi nyersanyag-drágulásokat.
Hirdetés
A töltőállomások árai között természetesen 20-30 forintos eltérések - szokás szerint - adódhatnak, szerdán pedig ismételten lehetséges egy péntektől életbe lépő változás, bár indokoltnak egyelőre az sem tűnik, így van esély arra, hogy ezt a hetet üzemanyag-drágulás nélkül ússzák meg az autósok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?